Moji top 3 najljubši kosi

Ko grem z biciklom naokoli, pri meni že lep čas velja en in isti seznam katerega se držim, ko grem na bodisi enodnevni ali večdnevni potep. Včasih kaj odvzamem, včasih kaj dodam. Prišparam na času in ni strahu, da bi kaj pozabila.

Dobro je vedeti, da so takšni podvigi izpostavljeni različnim fizičnim in vremenskim bremenitvam, zato je v prvi vrsti pred samim potovanjem najpomembnejše to, da se fizično pripravljate nekaj časa pred samim odhodom. Dobro je biti kondicijsko pripravljen in imeti nekaj kilometrov v žepu ze od prej, a tudi, če jih ni se na potovanju ne naprezajte preveč, kajti to utegne pustiti posledice na vaših sklepih. Dostikrat so problemom izpostavljena kolena, zato je pomembno, da poslušate svoje telo in se ustavite, takrat ko to začutite.

Se pravi fizična pripravljenost = eno breme manj. Začni danes 🙂

R0292648

Na samo vreme ne moremo vplivati, zato je dobro, da smo nanj kar se da dobro pripravljeni. Opreme za mraz in dež je na trgu več kot dovolj, vseh možnih cenovnih rangov, tako da se za vsak žep najde zagotovo kaj kvalitetnega. Sama prisegam na dobre kose, ki ponavadi stanejo nekaj več a je to investicija, ki se povrne takrat, ko je to potrebno. Vsekakor si nisem kupila vsega na enkrat, ampak lepo počasi, kos za kosom, kdaj je kakšnega prinesel Božiček ali Miklavž 🙂 in tako sem prišla do vseh najnujneših, ki me primerno varujejo ob dežju in mrazu ter skrbijo, da ostanem na toplem in suhem.

Tokrat Vam želim predstaviti svoje tri najljubše kose, za katere pri pakiranju vedno najdem prostor in mi nudijo vsestransko ugodje, katero je na takšnem potovanju več kot dobrodošlo.

  • Termarest Neo Air XTherm spalna podloga, ki je ne zamenjam za nič na svetu. Vedno ko odputujem me spremlja misel na dober, konkreten spanec, katerega sem po več urnem kolesarjenju še kako potrebna. Resnično jo priporočam vsem  zmrzljivim dušam tega sveta. Privoščite si jo v primeru, če so vaše noči v letu dostikrat preživite zunaj v šotoru in si želite kljub prenosljivi “hišici” (beri šotor) dober prevsem pa topel spanec. Je lahka in majhna, predvsem pa ni strahu, da bi izdihnili ves zrak iz sebe, saj je vrečka v kateri je podloga spakirana primerna za napihovanje le te.
  • Patagonia, puhov brezrokavnik, prav tako majhen in lahek katerega imam vedno nekje pri roki, saj pri krajših postankih, ko zapiha veter po preznojenem telesu, kar hitro postane mrzlo, zato je ta brezrokavnik moja prva pomoč, ki me greje in skrbi da mi je prijetno toplo, ponoči med spanjem pa mi služi kot udoben vzglavnik.
  • Thermarest Z Seat, mehka in lahka (20g) podloga za sedenje, ki jo v sekundi snamem in nadenem nazaj na kolo. Res praktična zadeva, ki čuva mojo rit, tako da ji med sedenjem nekje na hladnih skalah ali vlažni zemlji preprečim stik z mrzlimi tli. Saj se še spomnimo, da hladna tla povzročijo volka v rit? 🙂 Tako ostanem na toplem in uživam svoje postanke nekje v naravi, pred trgovino ali pa na nekje na hladnih ploščicah železniške postaje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s