Po osmih mesecih kolesarjenja sva doma

Za nami je pestri december, čas, ko so hiše dišale po piškotih, cimetu, čajih in vseh dobrotah, ki so pridno nastale izpod rok naših mam, babic in tetk. Za nami je čas, ko so bili vsi ljudje srečni, pozabili na stres, se prepustili melodijam božičnih pesmi in se rado zgubljali v hladnih ulicah mestnega vrveža s pogledom na ves osvetljeni kič, ki je visel povod, kjer je lahko. Mimo je mesec, ko se je za trenutek vse ustavilo in tudi ogromno denarja zapravilo. Decembra sva se v objem najinih domačih skupaj s kolesi, zdrava in z novo življensko izkušnjo vrnila tudi midva in tako končala najino osem mesečno kolesarsko potovanje.

Leto 2016 je bilo za naju zares posebno saj sva zbrala dovolj poguma, da se odrečeva mnogim stvarem, pustiva službi in se odpraviva na najino dolgo željeno potovanje. Od samega začetka, ko sva se spoznala sva vedela, da je želja obeh, videti svet na dveh kolesih. Res je, da v času najinega potovanja nisva videla celega sveta, sva ga videla pa vsaj nekaj, toliko kolikor nama je bilo dano. Zaradi vseh gorskih poti, ki sva jih obdelala, sva se premikala dosti počasneje, kot če bi kolesarila po cesti. Gorske poti s kolesom so zares posebne, veliko bolj od ceste, ki se mi na žalost velikokrat zdi dolgočasna in zaradi norih voznikov precej nevarna. Takšnega mnenja pa nisem le takrat, ko me tisti gorski traili in višinske razlike, pretirano izmučijo. Takrat recimo sanjam o cesti, po kateri bi se lahko premikala dosti hitreje. A to so le trenutki, ki minejo.
Lista želja na kateri se nahajajo kraji, ki jih želiva obiskati pa je tudi že prav lepo pokljukana. Nekaj izmed najinih sanj, sva realizirala maja, ko sva se odpravila na nekajmesečno bikepacking pustolovščino. Tudi sedaj, ko sva doma, v objemu domačih, se imava neizmerno lepo in kujeva načrte kaj vse bova počela v letošnjem letu. Dišijo nama mnoge destinacije, na katere se bova zagotovo odpravila. Kdaj, nevem, veva le to da sva srečna s stvarmi, ki jih trenutno počneva in da je svet najino igrišče na katerem se igrava tudi, ko nisva na poti. Igre na neznanih krajih pa so vedno še toliko bolj zanimive, zato se jih veseliva.

Upam, da je leto 2016, bilo zanimivo tudi za vas, novo leto 2017, pa naj vam prinese obilo lepih trenutkov, takšnih po katerih hrepenite. Lepo vas pozdravljava in sporočam, da za vse vas, pripravljava eno super presenečenje zato nama sledite na najini facebook strani, da zadeve slučajno ne zamudite. Tokrat boste imeli priložnost, da povsem brezplačno dobite nekaj, s čemer boste malce bližje k vašim prihodnjim bicivanturam. Stvar, ki ljubi gorske, mestne, takšne in drugačne poti. 😉

p.s: Če želite slišati kaj o najini avanturi v živo, pa prijetno vabljeni, da naju kontaktirate in povabite kam, kjer bi lahko imela potopisno predavanje. 🙂

r0011775-01

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s