Kako v slabem vremenu koristno preživeti čas v šotoru?

Šotor je tistim, ki ga med svojimi potovanji tovorijo s seboj in aktivno uporabljajo, tako rekoč dom. Ta je najin vsakič, ko se odpraviva na kakšno novo pustolovščino. Na zadnje sva v njem preživela za kar 8 mesecev noči, ter si ga vsak večer postavila na drugi lokaciji. Ko sva se zbujala v jutra neustavljivih nalivov, pa sva z veseljem ostala za nekaj stenami kvalitetnega polivinila.

Včasih se zgodi, da zaradi neugodnih vremenskih razmer, počutja ali nečesa drugega ostaneš na isti lokaciji kakšen dan več, zato je dobro, da s svojim prostim časom razpolagaš pametno, saj te ob početju ničesar lahko pokonča dolgčas, ki pa zna biti precej nadležen. Tako po lastni volji ostaneš med nekaj stenami plastike, da pred slabim vremenom tam zunaj zaščitiš sebe in svoje stvari, ki jih tovoriš s seboj.

Britanska Kolumbija, Kanada

Pomembno je da se v svojem šotoru počutite udobno in varno ter si kupite takšnega vaši aktivnosti primernega. Midva sva s seboj imela šotor za tri osebe, saj sva želela, da se v njem počutiva dobro, da ni pretesno in da imava prostor, kjer lahko poleg spalnih podlog, odloživa še stvari in da ta seveda ni pretežak, saj se potem s kolesom lažje premikaš.

Kako sva si torej v primerih, ko sva zaradi slabega vremena obtičala, krajšala najin čas?

S spanjem – Itak! Spiš do ne onemoglosti, počivaš, spiš, se zbudiš in greš spet spat. Zaradi padajočega dežja so zvoki v šotoru toliko bolj prijetni in omamni. Zaradi fizične utrujenosti spanje precej paše, a kaj ko ne gre spati 24 ur skupaj. Kaj početi tiste ostale ure?

Pogovor.
Krajšanje časa s pogovorom z osebo, ki je s teboj. Če seveda je. Takrat so vedno zanimive debate o nadaljnjih planih, ki se bodo tako ali tako spremenili. 🙂

Igranje raznoraznih (izmišljenih) igric. Če si inovativen znajo biti te precej zabavne.

Pisanje zapiskov preteklih dni.

Branje Kindla, na katerem imaš še ogromno enih neprebranih knjig. Tega vedno imava s seboj saj je lahek, majhen in priročen.

Uporaba telefona – če s seboj tovoriš pametni telefon ali tablico, si lahko nanj/o naložiš kakšno kul aplikacijo, ki jo boš uporabljal ravno v takšnih primerih. V deževnih dnevih, sva največkrat uporabljala Autodesk SketchBook, kjer sva poskušala ustvarjati.

Ogled filma. Ja! V šotoru si lahko napelješ vsestransko vrv, na katerega obesiš svojo tablico, telefon ali računalnik in tako uživaš v ogledu filma, ki si si ga predhodno naložil doma.

Je kar nekaj možnosti za krajšanje dolgih ur v šotoru, katero si boste izbrali pa je odvisno od vas samih. Najpomembneje seveda je, da vam je lepo 🙂

NAMIG: Zelo pomembno je, da pri načrtovanju in nakupu hrane vedno računaš kakšen dan več, saj nikoli ne veš zaradi česa lahko obtičiš v divjini velikega gozda. Biti lačen, moker in premražen nekaj dolgih ur ni prijetna zadeva, zato je dobro da imaš v takšnih primerih plan B. Zgodilo se nama je že, da sva kljub zelo slabemu vremenu ali slabemu počutju, zaradi neprimerno spakirane količine hrane morala dalje, čeprav bi bilo varneje in pametneje ostati v šotoru.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s